Αλλαγή σκυτάλης» στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου

Εδώ παραθέτουμε τα παροικιακά νέα από την Αίγυπτο
Post Reply
ΜΠΑΡΑΜΙΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Posts: 328
Joined: Tue 11 May , 2010 7:51 am

Αλλαγή σκυτάλης» στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου

Post by ΜΠΑΡΑΜΙΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ »

«Αλλαγή σκυτάλης» στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, με τον Μανούσο Δαμουλάκη να διαδέχεται τον επί 25 χρόνια Πρόεδρο Νικόλα Πολίτη .

Το κλίμα ήταν συγκινητικό, αλλά και πρωτόγνωρο για ελληνικό σωματείο στο Κάιρο, καθώς ήταν η πρώτη φορά -μετά από πολλά χρόνια – που ζήσαμε εκλογές σε παροικιακό όργανο του Ελληνισμού στο Κάιρο, εάν βέβαια εξαιρέσουμε τις εκλογές που κατά καιρούς ζούμε στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.Έτσι, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου στήθηκαν κάλπες για να εκλέξουν τέσσερις από τους πέντε υποψηφίους για (4) θέσεις του ΔΣ του ιστορικού σωματείου.Και ο κόσμος έδωσε κατά σειρά την προτίμησή του στα νέα Μέλη του ΔΣ κ.κ. Άγγελο Αθανασούλη και Δημήτρη Γαράουι (που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους), με τον κ. Νικόλα Βαδή και τον κ. Στέφανο Αργυρίου να ακολουθούν, και με τον τελευταίο υποψήφιο, τον κ. Ροβέρτο Πολυχρονάκη να λαμβάνει πλέον θέση επιλαχόντα.Αμέσως μετά, το νέο ΔΣ συνήλθε σε Σώμα και εξέλεξε νέο Πρόεδρο τον κ.Μανούσο Δαμουλάκη.
Α΄Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Νικόλας Βαδής
Και Β΄Αντιπρόεδρος, ο μέχρι σήμερα Ταμίας του Ελληνικού Κέντρου κ. Νικόλας Γουναρόπουλος.
Τη θέση του Γενικού Γραμματέα κατέλαβε ο κ. Αντώνης Διαμαντίδης.
Ταμίας αποφασίστηκε ο κ. Άγγελος Αθανασούλης.
Ενώ, μέλη του ΔΣ είναι πλέον οι κ.κ. Στέφανος Αργυρίου και Δημήτριος Γαράουι.Στο νέο ΔΣ ευχήθηκαν «καλή επιτυχία και καλή δύναμη» τόσο ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Νικόλας Πολίτης, όσο και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας κ. Ανδρέας Μαυρομάτης και όσοι άλλοι περίμεναν υπομονετικά μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.Να σημειωθεί ότι το απερχόμενο ΔΣ τίμησε τα Μέλη του ΔΣ που υπηρέτησαν το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, με τους συγγενείς τους να παραλαμβάνουν σε κλίμα συγκίνησης τα τιμητικά διπλώματα.Ενώ, όλοι οι παρεβρισκόμενοι παρέλαβαν μία πολύ καλοφροντισμένη ιστορική έκδοση για το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, που έγραψε η κα Βίλλυ Πολίτου.

http://pyramisnews.gr/neos-proedros-ell ... amoulakis/

Post Reply