"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ"

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύσετε διάφορα Video
Αντιγράψτε και επικολλήστε το link από youtube η όπου αλλού θέλετε.
Post Reply
ΜΠΑΡΑΜΙΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Posts: 328
Joined: Tue 11 May , 2010 7:51 am

"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ"

Post by ΜΠΑΡΑΜΙΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ »

Η Έλενα Κατρίτση παρουσιάζει προσωπικές ιστορίες με την υπογραφή των ανθρώπων που της έζησαν, όπως ιστορίες ανθρώπων που έχουν ξεχωρίσει με τις σκέψεις, τα έργα και τις πράξεις τους, υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, με τους πρωταγωνιστές να καταθέτουν τις δικές τους μαρτυρίες και έρευνες για μεγάλα κοινωνικά θέματα που μας αφορούν όλους.
Θα μας μεταφέρουν σε τόπους μαγικούς, με έντονες μνήμες, μέσα από τα μάτια ανθρώπων, οι οποίοι αφηγούνται τη δική τους ξεχωριστή ιστορία…
Η εκπομπή θα μας ταξιδέψει στα νερά του Νείλου. Διαπλέοντας τον μυθικό ποταμό, θα γνωρίσουμε το παρελθόν και το παρόν του Καΐρου, αλλά και την ιστορία των Ελλήνων που βρέθηκαν εδώ και κατάφεραν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα. Σπουδαίοι άνθρωποι, μεγάλοι ευεργέτες άφησαν πίσω τους έργα που θυμίζουν ακόμα και σήμερα το μεγαλείο του ελληνισμού. Σήμερα, οι Έλληνες που ζουν στο Κάιρο είναι λιγότεροι από ποτέ. Η αγάπη τους όμως για αυτή την πόλη τους οδηγεί να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κρατήσουν ζωντανή την ιστορία των προγόνων τους, οι οποίοι κάποτε μεγαλούργησαν σε αυτό τον τόπο.
Θα γνωρίσουμε την ιστορία αυτής της χώρας, η οποία χάνεται στα βάθη των αιώνων, με συντροφιά τις παραδοσιακές φελούκες με τα πανιά τους να φουσκώνουν επικίνδυνα σε κάθε δυνατό φύσημα του ανέμου, αλλά και με τα ψαροκάικα. Οι εικόνες που εναλλάσσονται σου δημιουργούν το αίσθημα ότι ο χρόνος για κάποιους έχει σταματήσει. Κι αν γυρίσεις το βλέμμα σου οι πολυτελείς επαύλεις μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιών - κι εκεί που ονειρεύεσαι, τα πολυώροφα κτίσματα σε επαναφέρουν και πάλι στην πραγματικότητα: στη σύγχρονη πόλη του Καΐρου με τις δεκάδες αντιθέσεις, όπου παραμένει όμως διάχυτο το άρωμα της Ανατολής.

Σκηνοθέτης: Λεωνίδας Πανονίδης
Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση
Συντάκτης: Βασίλης Σπανός
Επιμέλεια εκπομπής: Μαρία Θανοπούλου
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Γκεζερλής

Παρουσιαστής: Έλενα Κατρίση
http://www.ert.gr/webtv/channels/net/ek ... a8AuG0fjPN

Post Reply