Μαχαλεπί Λιβανέζικο από την Ιουλία Βαδή

Δοκιμάστε νοστιμίες που μας προτείνουν οι αναγνώστες.
ΜΠΑΡΑΜΙΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Δημοσιεύσεις: 328
Εγγραφή: Τρί 11 Μάιος , 2010 7:51 am

Μαχαλεπί Λιβανέζικο από την Ιουλία Βαδή

Δημοσίευσηαπό ΜΠΑΡΑΜΙΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ » Κυρ 30 Ιουν , 2013 11:00 am

Περιγραφή
Ανάλαφρο και δροσερό, ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που έρχονται.

Τι χρειαζόμαστε:

2 λίτρα γάλα
1 1/4 φλ. corn flour
1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη με 1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
1 φλ. φυστίκια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα
3 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. νερό
3-4 κ.σ. ανθόνερο

Σερβίρει
10-12 άτομα

Πώς το κάνουμε:
Διαλύουμε το corn flour σε 2 φλυτζάνια από το γάλα και το αναμιγνύουμε το υπόλοιπο γάλα.
Βάζουμε το μίγμα αυτό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Λίγο πριν κατεβάσουμε την κρέμα από τη φωτιά ρίχνουμε την μαστίχα και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά η κρέμα, ανακατεύοντας που και που για να μην πιάσει κρούστα, ή καλύτερα καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν η κρέμα έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας καλά.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα σκεύος και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το φυστίκι Αιγίνης.
Βάζουμε στο ψυγείο την κρέμα για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ανθόνερο για 5 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.

Σερβίρετε την κρέμα με σιρόπι.