Η τηλεοπτική παρουσίαση της εκδήλωσης για τα 150 χρόνια του

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύσετε ότι αφορά τα εικαστικά
Post Reply
ΜΠΑΡΑΜΙΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Posts: 328
Joined: Tue 11 May , 2010 7:51 am

Η τηλεοπτική παρουσίαση της εκδήλωσης για τα 150 χρόνια του

Post by ΜΠΑΡΑΜΙΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ »

Η τηλεοπτική παρουσίαση της εκδήλωσης για τα 150 χρόνια του Αιγυπτιώτικου Τύπου στην Αθήνα, από την Γ.Γ.Ε.Ε. (VIDEO)

Εξαιρετική ήταν η τηλεοπτική κάλυψη της μεγάλης εκδήλωσης που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με την οποία τιμήθηκε η ιστορία και το έργο των τουλάχιστον 400 δημοσιογράφων, οι οποίοι στο διάβα του χρόνιου, συνέθεσαν με το πολύτιμο έργο και την πένα τους την 150χρονη πορεία του Αιγυπτιώτικου τύπου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε τρία διαφορετικά βίντεο, τόσο με την ανάγλυφη παρουσίαση της ιστορίας του Ελληνικού Τύπου στη Χώρα του Νείλου, όσο με τα σημερινά αιγυπτιώτικα ΜΜΕ («ΝΕΟ ΦΩΣ», «Αλεξανδρινό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» και την ιστοσελίδα «ΠΥΡΑΜΙΣ») ενώ έγινε και η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος «150 χρόνια Ελληνικός τύπος στη χώρα του Νείλου», στο οποίο αποτυπώνεται η ιστορική διαδρομή του ελληνικού αιγυπτιώτικου Τύπου από το 1862 έως σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας της ΓΓΕΕ, Λευτέρης Κρέτσος, ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ, Δημήτρης Πλευράκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας και Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα κ. Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Μόνιμης επιτροπής της Ελληνικής Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Μοχάμεντ Ελ Μπαντάουι, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης και η Αιγυπτιώτισσα επιχειρηματίας και χορηγός του λευκώματος, κα Αικατερίνη Σοφιανού-Μπελεφάντη.

Την παρουσίαση έκανε ο δημοσιογράφος, επιμελητής του λευκώματος, Νίκος Κάτσικας, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο αιγυπτιώτης δημοσιογράφος και Δ/ντής της «Εφημερίδας των Συντακτών», Νικόλας Βουλέλης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου, Χρήστος Καβαλής και Αλεξανδρείας, Ιωάννης Παπαδόπουλος.

Post Reply