Το Ίδρυμα Αμπέτ τίμησε τον Κυριάκο και την Στέλλα Κυριάζη

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύσετε φωτογραφίες βίντεο και ότι άλλο αφορά την σχολή
Post Reply
ΜΠΑΡΑΜΙΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Posts: 328
Joined: Tue 11 May , 2010 7:51 am

Το Ίδρυμα Αμπέτ τίμησε τον Κυριάκο και την Στέλλα Κυριάζη

Post by ΜΠΑΡΑΜΙΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ »

Το Ίδρυμα Αμπέτ τίμησε τον Κυριάκο και την Στέλλα Κυριάζη

http://pyramisnews.gr/to-idryma-abet-ti ... s-kyriazi/

Όσοι λείψανε από αυτήν τη μεγάλη εορτή, πραγματικά χάσανε!

Στις 13 Φεβρουαρίου το βράδυ, ο Καϊρινός Ελληνισμός χειροκρότησε θερμά μία μεγάλη Κυρία της παροικίας, την κα Στέλλα Κυριάζη και τον σύζυγό της Κυριάκο Κυριάζη, που έχουν αναδειχθεί σε Μεγάλους Ευεργέτες για την Κοινότητα, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, την Ιερά Μονή Σινά και την Αμπέτειο Σχολή, εκ μέρους της οποίας και εκ μέρους του Ιδρύματος Αμπέτ, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός τούς τίμησε με ανώτατη διάκριση από το θεοβάδιστο μοναστήρι καθώς και μία μεγάλη εικόνα, για να προστατεύει εκείνους και την οικογένειά τους, μιλώντας για τις αρετές τους και το έργο τους και τονίζοντας την μεγάλη προσφορά και των δύο.

Τις τιμητικές διακρίσεις παρέλαβαν συγκινημένοι ο Κυριάκος και η Στέλλα Κυριάζη, διά χειρός του Αρχιεπισκόπου Σινά, και παρόντων του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, του Έλληνα Πρέσβη κ. Χριστοδούλου Λάζαρη και της συζύγου του Αντουανέττας, του Κύπριου Πρέσβη κ. Χάρη Μορίτση, της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κας Λαμπρινής Κομίνη, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή και της συζύγου του Ελένης, εκπροσώπων όλων των παροικιακών σωματείων Καΐρου και πολύ κόσμου.

Μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα που ομόρφυναν με την παρουσία τους οι μαθητές της Αμπετείου Σχολής, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς και ξεσηκώνοντας όλους στο γλέντι, η Μεγάλη Ευεργέτιδα της παροικίας κα Στέλλα Κυριάζη ευχαρίστησε όλους για το μεγάλο δώρο που τής έκαναν, για την αγάπη τους. Μία αγάπη, που όπως είπε η ίδια, δεν εξαγοράζεται…

Από την πλευρά του, ο κ. Κυριάκος Κυριάζη δύσκολα κατάφερε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του για την μεγάλη τιμή από το Μοναστήρι του Σινά, τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δαμιανό, τα λόγια της συζύγου του και το θερμό χειροκρότημα από όλον τον κόσμο προς το πρόσωπό του. Άνθρωπος σεμνός, αλλά πάντοτε, δυνατός στο πλευρό του Αιγυπτιώτη Ελληνισμο

Την ανακοίνωση των τιμητικών διακρίσεων έκανε ο Σιναΐτης π. Αρσένιος, λόγο παρουσίασε εκ μέρους των αραβοδιδασκάλων ο καθηγητής κ. Χαμούντα, ποιήματα για το ζεύγος Κυριάζη εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Λάμπρος Μπενοβίας, ενώ την παρουσίαση της βραδυάς είχε ο Ταμίας του ΔΣ του Ιδρύματος Αμπέτ κ. Γιώργος Καλλίδης.

Ήταν μία μεγάλη βραδιά αυτή που ζήσαμε στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, για δύο μεγάλους Αιγυπτιώτες… Να είναι πάντα καλά!

Ακολουθεί το χαρακτηριστικό βίντεο :


Post Reply