Εκδήλωση στην Τραγάνα Λοκρίδας για μοναστήρι της Αγίας Αικατ

Συζητήσεις γενικού περιεχομένου μή εντασσόμενα σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες.
Post Reply
ΜΠΑΡΑΜΙΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Posts: 328
Joined: Tue 11 May , 2010 7:51 am

Εκδήλωση στην Τραγάνα Λοκρίδας για μοναστήρι της Αγίας Αικατ

Post by ΜΠΑΡΑΜΙΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ »

Εκδήλωση για το θεοβάδιστο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, στην Τραγάνα Λοκρίδος, στην Φθιώτιδα
Ενημερωτική εκδήλωση για τις δραστηριότητες και τους στόχους του διεθνούς Πολιτιστικού και Πνευματικού Σιναϊτικού Κέντρου που δημιουργείται στην Τραγάνα Λοκρίδος, για την ανάδειξη των μοναδικών πνευματικών και Πολιτιστικών θησαυρών της Ιεράς Μονής Θεοβαδίστου Όρους Σινά, πραγματοποίησε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, το Ίδρυμα Όρους Σινά (ΙΟΣ) υπό την αιγίδα του Δήμου Λοκρών, στην αίθουσα διαλέξεων του Δήμου, στην Αταλάντη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, Πρόεδρος του Ιδρύματος, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος, επιστήμονες, φορείς και λαός της περιοχής.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μανάφης, Ομότιμος Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Παναγιώτης Νικολόπουλος, Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Νικόλαος Φύσσας, Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας & Επιμελητής του Σιναϊτικού Αρχείου Μνημείων, Νικόλαος Ζαρκαντζάς, Μέλος του ΔΣ του Κέντρου «Early Manuscripts Electronic Library» και ο κ. Δαμιανός Κασωτάκης, Θεολόγος, Τεχνικός ψηφιοποίησης Σιναϊτικών Παλιμψήστων Χειρογράφων.

Post Reply