Σημεία συγκέντρωσης του τηγανόλαδου

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύσετε χρήσιμες συμβουλές,ιδέες και λύσεις.
Post Reply
Maria Adamantidis
Posts: 3
Joined: Mon 05 Nov , 2012 2:48 pm

Σημεία συγκέντρωσης του τηγανόλαδου

Post by Maria Adamantidis »

Ο αγαπητός Γιώργος Καρκασίνας μου έστειλε --και σαν καλό κορίτσι-- σας προωθώ δύο ιστότοπους όπου γίνεται αναφορά για την ανακύκλωση του τηγανόλαδου.

Σημειώστε ότι είναι του 2009 το ένα, και του 2010 το άλλο, οπότε ένα τηλεφώνημα προτού ξεκινήσετε (λέμε τώρα) καλό θα είναι. Κατά τα άλλα, ναι "παίζει" το ΑΒ, αλλά και οι πρόσκοποι (το ακούς, Σούλα;) και επίσης χμ... not so easy... Αν και γιατί να γκρινιάζω, υπάρχει λέει και ένα στην Κυψέλη.

Αντε, φιλιά και... τέλος η ΛΑΔΟΛΟΓΙΑ!http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 09_1288235

http://ecoview.gr/anakyklwsh-thganelaiu/#.UJYrW4b_K28

Maria Adamantidis
Posts: 3
Joined: Mon 05 Nov , 2012 2:48 pm

Re: Σημεία συγκέντρωσης του τηγανόλαδου

Post by Maria Adamantidis »

Ο αγαπητός φίλος Γιώργος Καρκασίνας με ενημέρωσε ότι μολονότι βεβαίως πρέπει να ανακυκλώνουμε το τηγανόλαδο, η πρόταση να το πετάμε στα σκουπίδια μέσα σε πλαστική φιάλη δεν είναι η πιο ενδεδειγμένη γιατί η φιάλη θα σπάσει κάποια στιγμή, το λάδι θα διαρρεύσει, θα καταλήξει στο έδαφος κ.λπ.

Ας πούμε πρώτα ότι η φιάλη γλιτώνει τη θάλασσα από το λάδι, και αυτό είναι σπουδαίο. Από την άλλη, φυσικά, το σωστό, όπως σημειώνει ο Γιώργος, είναι να επιστρέφουμε το χρησιμοποιημένο τηγανόλαδο στα σούπερ μάρκετ γιατί αυτά συγκεντρώνουν το χρησιμοποιημένο τηγανόλαδο σε σημεία όπου υπάρχει η ένδειξη (προφανώς γιατί το απαιτεί κάποια νομοθεσία -- δική μου σκέψη αυτή).

Προσωπικά δεν έχω πάρει είδηση καμμία ένδειξη στο ΑΒ της γειτονιάς μου αλλά ίσως να πρέπει να το ψάξω, να τους ρωτήσω κτλ.

Με τις ευχαριστίες μου στον Γιώργο, εύχομαι καλή Κυριακή!

Μαρούλι με Λάδι (και λεμόνι...)

Post Reply