Πάμε Κάιρο; Η Μαρία Αδαμαντίδου σας προσκαλεί

Ότι ενδιαφέρει τους Αμπετειανούς από την επικαιρότητα
Post Reply
ΜΠΑΡΑΜΙΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Posts: 328
Joined: Tue 11 May , 2010 7:51 am

Πάμε Κάιρο; Η Μαρία Αδαμαντίδου σας προσκαλεί

Post by ΜΠΑΡΑΜΙΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ »

Αγαπητοί φίλοι,

Θα μου δώσετε μεγάλη χαρά αν μπορέσετε να έλθετε στην παρουσίαση της 3ης ενημερωμένης και εμπλουτισμένης έκδοσης του βιβλίου μου «Ελληνικός Περίπατος στο Κάιρο» την Πέμπτη, 21 Μαρτίου, στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα.

Θα είναι μια βραδιά με πολύ Κάιρο και, πρώτα απ’ όλα, το «δικό μας» Κάιρο, το Κάιρο στο οποίο μεγαλώσαμε και πάντα αγαπάμε.

Οι εκκλησίες, το σχολείο, τα σωματεία, το Ελληνικό Νοσοκομείο… Ο καινούριος «Περίπατος» μας δίνει την αφορμή να κάνουμε μια μεγάλη βόλτα και να τα δούμε όπως διατηρούνται σήμερα, μέρος της ιστορίας αλλά και της καθημερινής ζωής των Ελλήνων πάροικων της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Με την ευκαιρία, θα δούμε και τους χώρους που ανακαινίστηκαν μετά την έκδοση του βιβλίου: τον Σύλλογο Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής και τον Ναυτικό Όμιλο, του οποίου οι εργασίες ριζικής ανακαίνισης έχουν προχωρήσει πολύ.

Και φυσικά, επειδή ελληνικό Κάιρο χωρίς… αιγυπτιακό Κάιρο δεν γίνεται, θα ρίξουμε μερικές ματιές και σε αυτό!

Το βιβλίο είναι έκδοση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Σύλλογο Ελλήνων Καΐρου και αρχίζει στις 7 μ.μ. (προσέλευση κοινού στις 6:30 μ.μ.).

Σας περιμένω!

Μαρία Αδαμαντίδου

Post Reply